Biztonságtechnika Biztonságtechnika

IP biztonsági kamerák

Mindannyiunk számára fontos otthonunk/telephelyünk/irodánk védelme. Míg a webkamerák elegendőek a videó hívásokhoz és a telekonferenciákhoz, megfigyelésre alkalmatlanok. Ennek legfőbb oka, hogy csak egy bekapcsolt számítógépre csatlakoztatva működnek. Ha az elvárás a megfelelő védelem, akkor a megoldás az IP kamera, mellyel bármikor egyszerűen, akár útközben, távolról is rápillanthatunk, és az élőképet tárolóeszközre is menthetjük, intelligens megoldásokat használva megkönnyíti a tulajdonos vagy a védelmi cég munkatársainak munkáját.

Az IP biztonsági kamerák mind vezetékes, mind vezeték nélküli kivitelben elérhetők nagyfelbontású szenzorokkal, JPEG/MPEG-4/H.264 streamekkel, opcionális kültéri házakkal. Fontos, hogy ezek a kamerák alacsony fényerő mellett is tökéletesen működnek, és a képet akár okostelefonokra is képesek továbbítani. A kezelésük webes felületen történik, ahonnan akár rögzítést is indíthatunk illetve mozgásérzékelésre történő indítást állíthatunk be. Természetesen több kamera esetén javasolt egy speciális megfigyelő software-t használni, amivel akár 64 kamera képét is nézhetjük egy megfelelő kijelzőn. Az IP kamerák telepítése egyszerű és gyors, a vezetékes kamerák egyetlen kábelen csatlakoznak a hálózathoz (UTP) ezen keresztül folyik a videó/audió és kontroll jelek átvitele és ezen a kábelen keresztül megkapják a szükséges tápot is (ehhez szükséges egy „PoE” szabványt ismerő hálózati switch).

Behatolásjelző rendszerek

Természetesen a behatolásjelző rendszerek védenek a jogosulatlan behatolók ellen, de az életünket veszélyeztető hatások ellen is, mint a szén-monoxid vagy a füst.

Egy elkészült épületben az utólagos kábelezés már sok esetben nem kivitelezhető. Ebben az esetben a vezeték nélküli rendszerek tökéletes megoldást kínálnak, ugyanazt a védelmi szintet és szolgáltatást nyújtva, mint vezetékes társaik.