Biztonságtechnika Biztonságtechnika

Megérkezett az új Office

2013. január 29. kedd, 01:00

21. századi digitális otthon egy előfizetéssel

Budapest, 2013. január 29. - Mától világszerte, így Magyarországon is kereskedelmi forgalomba kerül a Microsoft Office 365 Otthoni prémium verzió, a lakossági felhasználók számára elérhető Office csomag és felhőszolgáltatás, amely segít rendszert vinni az elfoglalt háztartások, a munka és a magánélet között egyensúlyozó emberek életébe.

Az új szoftvercsomag összesen öt különböző eszközre – PC-re, Windows-t futtató táblagépre vagy Mac számítógépre – teszi elérhetővé a legújabb Office-alkalmazásokat, a felhőnek köszönhetően a megszakítás nélküli munkát, valamint 20 gigabájt extra SkyDrive tárhelyet és havi 60 perc Skype hívást, azaz egy háztartás teljes digitális felszereltségét nyújtja 29900 forint éves, vagy 2999 forint havi díjért[1].

Az Office 365 Otthoni prémium egy újabb mérföldkő a Microsoft új korszakában, amelynek során szoftverfejlesztő vállalatból eszközöket és szolgáltatásokat kínáló céggé alakul. Ez nem csupán egy új Office verzió, hanem a lakossági felhőszolgáltatások újragondolása: megadja a lehetőséget arra, hogy bárkinek bárhonnan elérhető legyen a privát irodája, a szolgáltatások a saját számítógépünkről, vagy a felhőből is előhívhatók legyenek, az előfizetés pedig szabadabb, kényelmesebb, az élet más területein már megszokott hozzáférést biztosít” – fogalmazott Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Az új Office megjelenésével a Microsoft eddigi három éves termékmegújítási periódusa is megváltozik. Az új Office szolgáltatásai és funkciói közül számos – az Office történetében először – ezentúl a felhőből lesz elérhető, emellett a legfrissebb változatok mostantól azonnal a felhasználók rendelkezésére állnak, függetlenül attól, hogy mikor indult az előfizetésük. Így nem kell az újabb Office frissítésekkel foglalkozni a jövőben, azok automatikusan érkeznek meg.


Az Office 365 Otthoni prémium 2013. január 29-étől a világ 162 piacán, 21 nyelven válik elérhetővé, s az alábbiakat tartalmazza:

 • A legújabb Office alkalmazások: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher és Access
 • Egy előfizetéssel lefedhető egy teljes háztartás, hiszen az új Office öt különböző eszközre telepíthető, beleértve a Windows-t futtató táblagépeket, PC-ket és Mac számítógépeket.
 • Office on Demand szolgáltatás: az előfizetők a világ bármely internetkapcsolattal rendelkező számítógépére letölthetik[2] megszokott otthoni Office-környezetüket.[3]
 • A már meglévő Microsoft azonosítóval ingyenesen járó 7 gigabájton felül további 20 gigabájt SkyDrive tárhely.
 • 60 perc Skype-hívás havonta bármely vezetékes telefonra szerte a világon.
 • Minden jövőbeli Office-frissítés, így mindig a legújabb technológia áll a felhasználók rendelkezésére az előfizetés tartama alatt.

Az Office 365 Otthoni prémium megjelenésével párhuzamosan kereskedelmi forgalomba kerül a hagyományosan egy PC-re telepíthető, nem előfizetéses rendszerben megvásárolható Office 2013 Otthoni és diákverzió, az Office 2013 Otthoni és kisvállalati verzió és az Office Professional 2013 is.

A Microsoft több mint 10 ezer ember körében végzett globális felméréséből[4] az derül ki, hogy az emberek 60 százalékának nem jut ideje arra, amit igazán szeret csinálni, ugyanakkor 80 százalékuk legalább egy órát meg tudna takarítani azzal, ha jobban szervezné napjait. A felmérésből kiderül, hogy míg Európában a házimunka és a ház körüli teendők veszik el a legtöbb időt, Ázsiában a bevásárlással és ügyintézéssel kell a legtöbbet foglalkozni. A válaszadók több mint fele úgy véli, a technológia segít abban, hogy hatékony szervezéssel időt takarítson meg. Az Office 365 Otthoni prémiumot úgy tervezték, hogy a felhasználók elvégzendő munkájukat – legyen az akár otthoni feladat – hatékonyan végezzék, rugalmasak legyenek, így több idő jusson azokra a dolgokra, amelyekkel szívesen foglalkoznak.

Az Office 365 Otthoni prémium kialakítása során arra törekedtünk, hogy azon felhasználók igényeit elégítsük ki, akik munka mellett szeretnék a magánéletüket, családjuk életét is egyensúlyban tartan és ehhez szívesen használják fel a munkában már megszokott Office eszközöket. Egy házi feladat, egy fényképalbum, egy fogyókúra-terv, vagy egy ajándék ötletlista mind megfelelő eszközre találhatnak az új Office és a hozzá tartozó szolgáltatások között” – hangsúlyozta Nagy Levente.

Néhány tipp arra, hogy az Office 365 Otthoni prémium segítségével hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet hétköznapjainkból:

 1. Ne felejtsen el semmit a boltban – vezesse bevásárlólistáit OneNote-ban, így Ön és családtagjai bárhol, bármikor hozzáférhetnek és frissíthetik azt, akár mobiltelefonokról is.
 2. Csökkentse minimálisra a családtagok, barátok közötti e-mailek és SMS-ek számát – vezessen családi naptárat, szervezze közösségi programjait az Outlook segítségével.
 3. Csökkentse a gyemekek utaztatására fordított időt – a házi feladatot és a csoportos otthoni feladatot virtuálisan is meg tudják osztani egymással a Skype és a SkyDrive segítségével.
 4. Törekedjen a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartására – azzal, hogy egy Office-dokumentumot az okostelefonjáról is gond nélkül elküldhet, élvezheti a rugalmasabb életstílus előnyeit.
 5. Kövesse a családi költségvetést és hozzon megalapozott pénzügyi döntéseket – az Excel alkalmazás Gyorselemzés funkciója világos áttekintést adhat az otthoni pénzügyekről.

Az Office 365 Otthoni prémium előfizetést 30 napig bárki ingyenesen kipróbálhatja a www.office.com weboldalon, amelyen további információt is megtalál az új Office-ról és az Office 365 Otthoni prémium-ról: www.office.com

 

[1] A feltüntetett árak becsült bruttó végfelhasználói árak.
[2] A letöltött Office kilépés után törli magát.
[3] Az alkalmazások elérése operációs rendszertől, eszköztől és nyelvtől függően változhat.
[4] A Microsoft Corp 10665  főt kérdezett meg a világ 20 országában.